Általános jellemzői:
- Erős antioxidáns - vitaminhiányos takarmányozásból adódó betegségek kiküböszölésére.
- Bélflóra kiegyensúlyozása - segíti a jótékony baktériumok elszaporodását gátat szabva a
káros baktériumok elterjedésének.
- Egészséges bélrendszer- egészséges étvágy - egészséges széklet - optimális
súlygarapodás - enzimaktivitás miatt jobb takarmányhasznosulás -
stressztűrőképesség növekedése
- Szívműködésre gyakorolt pozitív hatás
- Ivóvíz fertőtlenítés - Az állatok ivóvízéhez adagolva a nyári nagy melegben is jelentősen
csökkenti a baktériumok számát.
- Az állatok húsa ízletesebb, porhanyósabb, könnyebben feldolgozhatóvá válik, kevesebb
koleszterin, viszont magasabb vitamin- és nyomelem tartalommal.
- Vágási mutatók magasabbak - tömörebb hús, kevesebb víztartalom.
Baromfiakra gyakorolt hatása:
- Salmonella és a kokcidíózis kockázatának csökkentése ( a patogén, káros baktériumok és kokcidiosztatikumok, vagyis kórokozó egysejtűek szaporodásának megakadályozása
miatt).
- Segíti a tollasodást, (tömött tollazatot eredményez) - tömési idő lerövidül
- Tojástermelés javítása, szilárdabb, egyöntetűbb tojáshéj
Sertésekre gyakorolt hatása:
- Az Escherichia coli baktérium elterjedésének megelőzése - ami elsősorban az újszülött, de választás körüli malacok esetében is súlyos emésztési zavarokat, bélgyulladást, végül elhullást okozhat.
Ősszetétele:
- Aminosavak: esszenciális aminosavak: fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán, valin. A fehérje tökéletes beépüléséért felelősek.
- vitaminok: riboflavint, nikotinsavat , pantoténsav, B-vitamin
- makro- és mikroelemek: kalcium, magnézium, vas, foszfor, és a szilícium, cink.
- magas kálium tartalom (216,5 mg/l), mely az egészséges növekedésben és a szervezet
sav-lúg bázis egyensúlyában játszik fontos szerepet.
Adagolása:
10 l víz - 50 ml 5%-os almaecet